Kinderdagverblijven, Scholen en GGD’s

section-88b4382

Aandacht, lichamelijke nabijheid en communicatie zijn van belang voor een goede hechting. Ik bied consultatie en scholing aan gericht op hoe op een kinderdagverblijf of school een veilige en hechte omgeving geboden kan worden. Voor GGD’s bied ik workshops zodat medewerkers nog meer oog en aandacht hebben voor de gehechtheidsontwikkeling.

Hierbij maak ik gebruik van de Bouwstenen van Gehechtheid van Truus Bakker-van Zeil, in combinatie met de basiscommunicatie. Na afloop hebben de medewerkers meer kennis van de gehechtheidsontwikkeling en kunnen zij hechtingssignalen nog beter herkennen en hier adequaat op reageren (het vergroten van sensitiviteit en responsiviteit). Daarnaast hebben medewerkers meer kennis van en zicht op het belang van interactie voor de hechting en breinontwikkeling en hoe zij ouders hierin mee kunnen nemen. Juist omdat medewerkers op een KDV, school en GGD in de meest gevoelige periode van de hechtingsontwikkeling betrokken zijn bij een kind (en het gezin) zijn zij vaak de eersten die signaleren wanneer er zorgen zijn over de gehechtheidsontwikkeling. In de workshop en scholing is aandacht voor hoe eventuele zorgen bespreekbaar te maken met ouders en verzorgers.

Het is altijd mogelijk om een aanvraag te doen voor scholing of een workshop op maat. Samen kijken we wat de vraag is en welk aanbod aansluit bij de vraag. Het doel is altijd het verbreden van kennis en vaardigheden op het gebied van gehechtheid en trauma.

section-d98ad37

Ik vertel je graag meer over mijn werkwijze en wat ik voor uw organisatie kan betekenen. Neem contact met mij op dan plannen we snel een kennismakingsgesprek.

Contact