Over mij

About

Hallo ik ben Anita Venderbosch!

In 2022 heb ik de stap gezet om naast mijn werk bij een jeugd-GGZ-instelling, vanuit een eigen praktijk, mijn opgebouwde kennis en ervaring op het gebied van gehechtheid & trauma, aan te bieden aan gezinnen, hulpverleningsorganisaties, scholen en aan allen die werken met kinderen bij wie er vragen zijn over de gehechtheidsontwikkeling.

37 jaar werk ik inmiddels in verschillende functies zowel binnen zowel de jeugdzorg als Jeugd-GGZ. Mijn expertise met betrekking tot gehechtheid en trauma heb ik vooral mogen opbouwen in de 20 jaar dat ik bij de ‘Therapeutische Gezinsverpleging’ (TGV) werkte. Ik heb als gespecialiseerd ambulant hulpverlener veel pleeg- en later ook adoptiegezinnen begeleid. Het is toen dat ik geleerd heb dat gehechtheid de basis vormt voor een gezonde ontwikkeling bij elk kind in iedere gezins- en leefsituatie. De HBO-opleiding Jeugdwelzijnswerk vormt de basis van mijn werk. Daarnaast heb ik opleidingen en cursussen gevolgd ter verdieping en uitbreiding van mogelijke werkwijzen:

  • Opleiding Outreachend Gezinsgericht Werken
  • Neurolinguïstisch programmeren (NLP). ) Practioner en Masteropleiding
  • Video Interactiebegeleider en Video hometrainer (specialisatie gehechtheid)
  • Opleiding tot systeemtherapeutisch werker
  • "Geef me de 5" methodiek (ontwikkeld door Colette de Bruin). Deze methodiek biedt uitleg en handvatten aan ouders die de zorg hebben voor-, en begeleiders en behandelaars die hulp bieden aan kinderen en volwassenen met autisme.
https://anitavenderbosch.nl/wp-content/uploads/2022/11/anita-nieuw-2-589x950.png
section-791028f

Nader kennismaken?

Ik kan me voorstellen dat je meer van me zou willen weten. Een keer vrijblijvend kennismaken is uiteraard mogelijk, ik vertel je graag meer over mijzelf en wat ik voor je zou kunnen betekenen.

Plan een afspraak!

Ik werk samen met:

Gezinnen

Hulpverlenings organisaties

Kinderdagverblijven

Jeugdzorg

GGD organisaties

section-28c4708

Mijn Visie

In mijn visie op hulpverlening staat voorop dat contact maken en je werkelijk verbinden met de ander waardoor deze zich onvoorwaardelijk gezien, gehoord en begrepen voelt, de eerste stap is om tot verandering en ontwikkeling te kunnen komen. Na al die jaren ben ik nog steeds overtuigd dat een veilige gehechtheid het fundament vormt voor een gezonde sociaal-emotionele ontwikkeling.

section-4169d8d

Mijn werkgebied

Ik ben gevestigd in Doetinchem en werk in de gehele Achterhoek en een groot deel van Gelderland. Dit is echter geen harde grens voor mij, mocht je buiten Gelderland wonen of gevestigd zijn dan kun je uiteraard altijd contact met me opnemen en kunnen we samen kijken of ik iets voor je kan betekenen.

https://anitavenderbosch.nl/wp-content/uploads/2022/11/Flag_of_Achterhoek.svg_-300x200.png