Trainingen en Opleidingen

section-53974e6

Voor iedereen die met kinderen werkt.

Naast directe hulp aan gezinnen en professionals verzorg ik ook opleidingstrajecten. Ik verzorg trainingen voor diverse organisaties waar mensen met kinderen werken zoals de jeugdzorg en jeugd-GGZ, de kinderopvang, scholen en GGD-instanties. Deze trainingen worden aangepast aan de omgeving waarin u werkzaam bent en de theorie is daarmee direct in uw praktijk bruikbaar.

EENDAAGSE SCHOLING EN TRAINING GEHECHTHEID EN TRAUMA
Een eendaagse scholing Gehechtheid en trauma.
De scholing biedt een gedegen en ervaringsgerichte kennismaking met kijken door een gehechtheids- en traumabril, waarbij aandacht is voor de positie en de persoon van de hulpverlener of verzorger. Na deze dag weten de deelnemers welke gevolgen onveilige gehechtheid, stress en trauma hebben voor de fysieke, sociaal-emotionele en mentale ontwikkeling. Tot slot weten de deelnemers wat nodig is voor het ontwikkelen en versterken van het basisvertrouwen en een veilige gehechtheid, hoe je als professional zelf kan zorgen voor een sensitieve benadering en ouders of verzorgers kunt ondersteunen bij hun integratieve pedagogisch handelen. Deze scholing kan in-company en op maat worden aangeboden. Samen kijken we wat de vraag is en hoe de scholing passend gemaakt kan worden. Daarnaast bied ik deze training, bij voldoende belangstelling ook aan met een open, individuele inschrijving. De scholing is bij het SKJ geaccrediteerd voor 9,5 punten.

WORKSHOP GEHECHTHEID
De workshop neemt medewerkers in de jeugdzorg, jeugd-GGZ, kinderdagverblijf, scholen en GGD’s mee in de gehechtheidsontwikkeling. Hierbij maak ik gebruik van de Bouwstenen van Gehechtheid van Truus Bakker-van Zeil, in combinatie met de basiscommunicatie. Na afloop hebben de medewerkers meer kennis van de gehechtheidsontwikkeling en kunnen zij hechtingssignalen nog beter herkennen en hier adequaat op reageren (het vergroten van sensitiviteit en responsiviteit). Daarnaast hebben medewerkers meer kennis van en zicht op het belang van interactie voor de hechting en breinontwikkeling en hoe zij ouders hierin mee kunnen nemen. In de workshop en is aandacht voor hoe eventuele zorgen bespreekbaar te maken met ouders en verzorgers.

OPLEIDING VIB-GEHECHTHEID & VHT GEHECHTHEID
Ik verzorg voor het AIT (Associatie voor Interactiebegeleiding en Thuisbehandeling) de eendaagse verdiepingsbijeenkomst gehechtheid als ook de opleiding VIB- Gehechtheid en VHT- Gehechtheid. Met deze opleidingen verkrijgt men extra deskundigheid op het gebied van gehechtheid en het werken met de bouwstenen van gehechtheid, gecombineerd met de basiscommunicatie.
Ambulant gezinswerkers, gedragswetenschappers en zelfstandige professionals met een eigen praktijk met een geldig VHT- of VIB-certificaat kunnen de specialisatie ‘VHT- of VIB-Gehechtheid’ bij mij volgen.
Voor meer informatie kunt u ook de website van het AIT bezoeken.

SCHOLING TOT OPLEIDER GEHECHTHEID
Ik verzorg voor het AIT (Associatie voor Interactiebegeleiding en Thuisbehandeling) tevens de scholing tot opleider-Gehechtheid. De opleider-Gehechtheid kan intern collega’s, die al een geldig VHT- of VIB-certificaat hebben, scholen in de specialisatie ‘VHT- of VIB Gehechtheid’.
Alleen gecertificeerde VHT-ers en VIB-ers, die zelf de specialisatie ‘Gehechtheid’ hebben gevolgd en minimaal 2 jaar ervaring hebben in het werken met de bouwstenen, kunnen doorstromen naar de specialisatie opleider-Gehechtheid.
Ook voor deze scholing kunt u meer informatie vinden op de website van het AIT.

section-a2d2d31

Wil je meer weten over mijn opleidingen en trainingen?

Ik vertel je graag meer over de mogelijkheden van mijn trainingen en de opleidingen die ik zowel zelfstandig als samen met het AIT verzorg. Bij interesse kan je ook kijken bij het trainingsaanbod van het SKJ.

Neem vrijblijvend contact met me op, dan plannen we snel een afspraak!

Neem contact met me op!
section-7751e94

Ik hecht waarde aan de privacy van mijn clienten en cursisten, toch wil ik wat recensies laten zien die ik van enkele van hen heb mogen ontvangen. De namen laat ik achterwege, de foto is fictief.